Зарур масаллиқлар: 2 ст. ун, 50 гр. сариёғ, ярим ст. шакар, 2 ош қошиқ хамирюмшатгич, 1 чой қошиқ кориандр зиравори, 1 та лимон қириндиси, ярим стакандан тозаланган бодом ва писта.
Тайёрлаш: 1). Хона ҳароратида эриган сариёғни шакар билан кўпиртиринг. Сўнг ун, кориандр, лимон қириндиси, тухум ва хамирюмшатгичдан қўшиб, аралаштирасиз.
2). Хамирга тозаланган ёнғоқлардан қўшиб яна аралаштиринг. Масаллиқни пишириқ қоғози солинган қолипга солиб, қиздирилган газ печида 30 дақиқа пишириб олинг.
3). Тайёр бўлгач, таъбга кўра, пишириқ юзасига асал суртиб, нон ўрнида истеъмол қилиш мумкин.
Тайёрлаш вақти: 30 дақиқа.